fredag 3 juli 2009

Jarrow Formulas


Det har nu blivit klart att Gymvaruhuset tar in Jarrow Formulas
Jarrow Formulas är en tillverkare, som enligt oss och många andra, erbjuder några av de bästa kosttillskotten i världen. Jarrow är kända för att ligga i utvecklingens framkant och håller en genomgående hög kvalitet, från råvara till färdig produkt.

Jarrow's produktportfölj inkluderer vitaminer, mineraler, probiotiska produkter, standardiserade växtextrakt, aminosyror, enzymer and enteral nutrition. Råvaror och produkter är av högsta kvalitet.

Gymvaruhuset stävar efter att erbjuda kunder högkvalitativa produkter till rimliga priser. Med Jarrow säkrar vi toppsegmentet inom hälsokostprodukter samtidigt som vi kommer se till att prisbilden blir i den nivå som förväntas av oss.

Jarrow beräknas komma in på lager efter sommaren.

torsdag 2 juli 2009

Kp3 Power Charger

Efter diverse problem med Kp3, bl a för tidig brusreaktion, stelnande pulver och påsar som exploderar är det dags för en radikal förändring i sammansättningen.

Nya KP3 kommer laddad med fyra ingredienser som tillsammans ökar förutsättningarna för att du ska kunna pressa ur det allra sista i dina muskler. De aktiva ämnena är:

Glycin Propionyl-L-Karnitin
Kreatinpyruvat
Kreatinol O-Fosfat
Koffein

Sammansättningen är avsedd att påverka presationen både akut och successivt med tiden. Vi har ersatt beta-alanin med kreatinol O-fosfat (kort COP, även känt som Aplodan ). Anledningen till utbytet är att beta-alaninet dels har varit den ingrediens som orsakat mycket problem i den gamla sammansättningen och dels för att beta-alanin inte är direktverkande (utöver den stickande paraestesin).

COP kan sägas vara en släkting till kreatin men med en annan kemisk struktur. Båda innehåller en guanidingrupp men istället för en carboxylgrupp har COP en hydrolxylgrupp som gör att COP inte kan omvandlas till kreatinin, m a o stabil i lösning. COP fungerar som en intracellulär buffer som hjälper dig att fortsätta att träna trots att pH't i muskelcellerna sjunker. Under normala omständigheter stänger muskelcellerna av energiproduktionen när pH't sjunker för lågt för att skydda sig mot en överproduktion av metabola biprodukter. COP har även en direkt positiv verkan på styrkan då det minskar läckage av enzymet kreatinkinas. När muskelceller skadas läcker kreatinkinas ut i blodet vilket påverkar förmågan att producera energi i muskelcellerna. Utöver detta agerar givetvis COP även som en kreatinkälla. COP defosforyleras endast delvis vilket gör att muskelcellerna både får rent kreatin och kreatinol O-fosfat.

De andra ingredienserna kräver ingen närmare presentation. Glycin Propionyl-L-Karnitin är kanske ny för många? Det är en aminosyra som i ett studier visats vara intressant för tränande, bl a förbättrad anaerob prestation och minskad mjölksyra (J Int Soc Sports Nutr. 2009 Apr 2;6:9). En annan studie har även visat att den ökar produktionen av kväveoxid (NO).

Nya Kp3 beräknas vara klar i mitten eller slutet av Augusti.

onsdag 1 juli 2009

Cissus Quadrangularis

I precis lagom tajming till att de flesta sticker på semester lanserar vi Cissus FX. Tur är att seriöst tränande inte gör sommaruppehåll. :)

Cissus FX innehåller ett extrakt av Cissus Quadrangularis (CQ) som är standardiserat till >20% 3-ketosteron. CQ används av tränande för att det hjälper till att stärka upp leder och muskelfästen. Studier visar också att CQ kan hjälpa till att påskynda läkningen av benfrakturer samt bidra till en ökad fettförbränning.

Det unika med Cissus Fx är inte extraktet i sig, även om det är ett bra och högkvalitativt extrakt, utan det är att vi lyckats pressa ned priset till en mycket rimlig nivå.

Cissus FX kommer i två olika förpackningar:

100 gram pulver för 139 kr*
100 kapslar (vcaps) á 500 mg för 99 kr*

*lanseringspris.


Artikel i Aftonbladet

I Aftonbladet kunde vi den 30:e juli läsa att "Unga tycker att doping är okej". På bilden ser man några förpackningar av högst ordinära kosttillskott (fiskolja, multivitamin-mineral, kreatin och vassleprotein) och artikeln handlar egentligen inte om dopning utan om kosttillskott. Vet inte Mia Sparrow, Ren Idrott, skillnaden mellan kosttillskott och dopning? Rubriken borde kanske vara "Unga tycker att kosttillskott är okej"?

Propagandan mot kosttillskott är ibland nästan komisk. Tunga namn inom nutritionsforskarvärden säger att "kosttillskott behövs inte om man äter ordenligt". Smart! I klass med "du behöver inte äta om du redan ätit". Visserligen tror många att t ex vassleprotein ska ge dem steroid-liknande resultat men okunskap råder man inte bot på genom att konsekvent avråda från kosttillskott.

Visst finns det en risk för att vissa kosttillskott är kontaminerade eller rent av medvetet spetsade med dopingklassade substanser. Detta används ofta som skrämselpropaganda i försök att få svenka folket att sluta använda kosttillskott. Dock utan större framgång.

Vita Listan
När en tävlande åker dit skyller han/hon per automatik på att ha ätit kosttillskott. Det må vara sant men varför har inte svensk idrott sakkunniga inom kosttillskott som kan hjälpa tränande att välja rätt kosttillskott? Det kanske sitter någon stackars dietist eller näringsfysiolog som har har hyffsad koll på det mest grundläggande men vad vet han/hon om alla nya grejer som kommer på marknaden?

Varför inte ta fram Vita Listan med kosttillskott där leverantören ska kunna styrka med förutseénde åtgärder, analyser av varje batch osv att produkten på Vita Listan uppfyller fastställda krav. Enkelt, kostar inte speciellt mycket och kan dessutom vara självfinansierat av företagen som vill ha produkter med på Vita Listan. Tränande/tävlande som vill använda kosttillskott ska enkelt kunna handla enligt Vita Listan och var trygga.